Az ember eredeti állapota az egészség. „Az egészség a teljes testi, lelki és szociális jólét állapota, és nem csupán a betegség vagy fogyatékosság hiánya.” Minden ember számára megvan a lehetőség, hogy egyszerű és természetes módszerekkel megtartsa vagy visszaszerezze egészségét! A modern tudományos kutatás révén sok ősi módszernek bizonyítást nyert a létjogosultsága.

Minden betegségnek van testi, lelki és szellemi oka. Ha a gyógyítás csak az egyik vagy másik szinten történik, az eredmény is csak részleges lesz. A mai emberek nem ismerik az alapvető természeti törvényeket, ezért ezeket folyamatosan áthágják, s részben emiatt betegednek meg.

Az elsődleges cél nem a gyógyítás, hanem a helyes, természetes életmód által az egészség megőrzése. A gyógymódok pedig közvetlenül a természetből merítenek.

A holisztikus gyógyászat külső jelekből következtet a belső szervek állapotára. Ez a diagnosztikai eljárás egyszerű, olcsó, fájdalommentes és semmilyen mellékhatása nincsen. A szakember számára az arc, a haj, a körmök, a szem, a fül elváltozásai mind-mind lényeges információkat hordoznak. Az alapos megtekintés mellett természetesen a kikérdezés és megtapintás is fontos részét képezik a diagnózis felállításának.

Minden ember szervezete komoly öngyógyító mechanizmussal rendelkezik. Betegség esetén ez a folyamat erősen blokkolódhat. A cél éppen ezért a szervezet saját, belső gyógyító erőinek a fokozása egyszerű és természetes, szelíd módszerekkel.

A holisztikus gyógyászat által leggyakrabban használt módszerek képezik a gyógyulás alapját:
  • Helyes táplálkozás, diéta
  • Méregtelenítés, tisztítókúrák, böjt
  • Vitamin- és nyomelembevitel
  • Gyógynövények használata (fitoterápia)
  • Természeti elemekkel való gyógyítás (tiszta víz, napfény stb.)
  • A friss levegőn végzett légző gyakorlatok
  • Rendszeres mozgás (úszás, futás, kirándulás stb.)
  • Természetes immunerősítés
  • Természetes fájdalomcsillapítás
A teljes holisztikus állapotfelmérés egy általános egészségügyi elbeszélgetéssel kezdődik, ahol a testi, lelki, szellemi egyensúly feltérképezése a cél. Ezután egy biorezonanciás sejtszintű mérés történik, ahol képet kapunk sejtjeink állapotáról. Ezt kiegészíti az arc, a haj, a szem, a fül, a köröm megtekintése, ami a szakember számára lényeges információkkal szolgál a továbbiakkal kapcsolatban. Majd egy reflexológiai kezelés történik, ami a talpon keresztül árulkodik egészségi állapotunkról. Ezek figyelembe vételével történnek a további lépések különböző természetgyógyászati, masszázs, életmód tanácsadási módszerekkel. A különböző következtetésekről a vendég egy írásbeli kiértékelést is kap pár napon belül, ahol az általános következtetéseken túl javaslatokat is megfogalmazunk a továbbiakat illetően.

Egy komplex holisztikus állapotfelmérés 90-120 perc időtartamú, a díja pedig 25.000.- Ft.