A fejbőr és az arc akupunktúrás/akupresszúrás pontjainak masszázsával az egész testet kezelhetjük. A fej az emberi test fővárosa, és az összes Yin & Yang meridián egyesülése.
Idézet a Sárga Császár Belgyógyászati Könyvéből (ami kínai gyógyászat legkorábbi könyve)

Hajunk és fejbőrünk egészsége és állapota testi egészségünk tükörképe is. A kezelés, rendkívül kellemes mind a kezelt, mind a kezelő személy számára. Pihentet, lazít, fájdalmat csillapít, fokozza a szellemi képességeket, felfrissít, rendszeres alkalmazása igen jó hatású. A fejmasszázs stimulálja a vérkeringést, jótékony hatással van a hajra és a fejbőrre. A masszázs hatására oldódik a stressz, a feszültség, enyhül az ezekből adódó szemfáradtság és fejfájás. Csökkennek a nyaki és vállak fájdalom érzete, nyugtat és frissít. Előnyei közé tartozik a masszázs egyszerűsége, hatékonysága és hozzáférhetősége, illetve pozitív élettani hatásainak köszönhetően, a hajunknak egészséges csillogást kölcsönöz. A fejmasszázs rendszeres alkalmazása egészségesebbé teszi a hajat és a fejbőrt. A megélénkült vér- és nyirokkeringés gondoskodik a haj és bőr sejtjeinek friss oxigénnel és tápanyaggal való ellátásáról. Indiában mindmáig számos család ápolja a fejmasszázs ősi hagyományát ezért érdemes lehet ezt az értékes szokást nálunk is bevezetni.

A fejmasszázs jótékony hatásai a teljesség igénye nélkül:
  • csillapítja a fejfájás és a szem megerőltetéses miatti fájdalmakat, illetve az állkapocs ízületi fájdalmat
  • erősebb, egészségesebb lesz tőle a haj
  • enyhíti a stresszt, szorongást, a kisebb fokú depressziót
  • fokozza a kreativitást
  • letisztult gondolkodást, jobb koncentrációt tesz lehetővé
  • mélyebb, nyugodtabb alvást biztosít
  • fokozza az endorfinok, azaz a "boldogsághormonok" termelődését
A világban elterjedt masszázstechnikák általában a test egészére terjednek ki, s a fejet, csak, mint a test kis részét, járulékosan érintik, csupán néhány masszázsfogás erejéig, a teljes masszázsra fordított idő kicsiny hányadában. Mindez természetes egyezést mutat a történelem során, a mindennapi életben mindig is fennállott helyzettel: a társadalmat alkotó emberek közül a legtöbben, idejük legnagyobb részében nehéz fizikai munkával kellett megkeressék kenyerüket, s testi erejükkel biztosítsák életben maradásukhoz szükséges feltételeiket.

Korunkban azonban gyökeresen megváltozott a munkavégzés jellege, s az emberek munkán kívüli élete is. A technológia fejlődésével és a számítógépek széleskörűen elterjedt alkalmazásával ma a népesség egyre nagyobb hányada végez szellemi tevékenységet, ülő munkát s ennek arányában szorul vissza a fizikai testi erőfeszítés a mindennapi élet összes területén, s így a szabadidős tevékenységekben is. Helyváltoztatáshoz is autóba ülünk, otthon pedig órákat töltünk a televízió előtt. Mindezen változás ugyan visszaszorította a korábbi fizikai munka okozta problémákat, viszont a nyak a szem, az agy megnövekedett aktivitása mellett egy sor „civilizációs" betegséget hozott magával.

A munkavégzés jellegében bekövetkezett változások ellenére a masszázs technikák a hangsúlyt máig a test egészére helyezik. A mozgásszegény életmód és a megnövekedett stressz, a környezet megváltozott és igen terhelő állapota, természetes gyógymódért, természetes megelőző és utókezelő módszerekért kiált.

Mindezek együtt vezettek el egy új gyógyító eljárás alkalmazásához, a fej masszírozásához, mint természetes betegségmegelőző, gyógyító és utókezelő módszerhez.

A fej gyógyászatbeli és egészségügyi szerepét nem lehet eléggé hangsúlyozni. A testen legfelsőbb és központi helyet foglal el, és a minden egyes személyre jellemző tudati, lelki és fizikai egyedi sajátosságok székhelye is egyben.

Önálló terápiás eljárásként alkalmazható a fej és környéke (nyak, váll, kar és kéz), de távolható módszerként a test egésze gyógyítására, a betegség megelőzésére, a szépség és a fiatalság, a jó kondíció megőrzésére, az öregedés lassítására, kozmetikai célból (a ráncok csökkentésére, az arcbőr rugalmasságának javítására), de a közérzet javítására, a stressz csökkentésére is. A kezelés sokszoros előnyökkel jár, mivel a helyi hatások mellett a test egészének harmonizálásával, a belső szervek, rendszerek és folyamatok szerves fejlesztésével is előnyösen hat vissza, belülről és távolról ismét a fejre (!), s annak szépségére, fiatalosságára is.

Jó tudni, hogy a kezelés rendkívül kellemes mind a kezelt, mind a kezelő személy számára. Pihentet, lazít, fájdalmat csillapít, fokozza a szellemi képességeket, felfrissít, rendszeres alkalmazásával igen jó hatások, tartós eredmények érhetők el a fent említetteknek megfelelően.