Mi is az a biorezonancia és mire jó?

Biorezonancia, Quantum Biofeedback, az egészségmegőrzés, étel intolerancia vizsgálat, stressz mentesítés, regeneráció, valamint a test-lélek harmonizálásának lehetősége.

A biorezonancia vizsgálat során az emberi szervezetben mért különböző rezgéseket, egy mikroprocesszorral felszerelt biorezonancia készülékbe vezetik, amely kiértékeli azokat.

A biorezonancia készülék megmutatja, mik az eltérések az egészséges állapottól és miket szükséges kiegyenlíteni, korrigálni.

A biorezonancia-vizsgálat lényege

Dr. Reinhold Voll orvos fedezte fel a rezgések alapján kidolgozott diagnosztizáló- és gyógyító módszert. Jelenleg ugyan többféle készüléket forgalmaznak, de hivatalosan nem gyógyászati célból. A vizsgálat a kronoamperometria elvén működik, ami az emberi test elektromos vezetőképességén, elektrokémiai folyamatokon alapszik. Elméletileg a kezelés és a diagnózis során a testünkben található elektromágneses rezgéseket használják.

Kétfajta készüléket lehet megkülönböztetni: az egyik diagnosztikai, állapotfelmérő, a másik pedig terápiás eszköz. Állapotfelmérés során a test vezetőképességét mérik egyenáram segítségével, mely eredményt a bőr és a verejtékmirigyek állapota és az érintkezőkre ható nyomás erőssége is jelentősen befolyásol. Ezáltal az elektroliton átvezetve az összetevők koncentrációját tudják meghatározni, mintegy alternatív szűrővizsgálatként és állapotfelmérési módszerként működik.

Miért fontos a biorezonancia vizsgálat?

Mert környezetünk hatása a test egyensúlyát felborítja, természetes rezgéseit elhangolja. A levegőben lévő gázok, a vízben oldott méreganyagok, a stressz, a mozgáshiány, a kevés folyadékfogyasztás, az alkoholos italok, dohányzás, drogok, gyógyszerek mind rombolják egészségünket. A mobiltelefonok, mikrohullámú berendezések és számos elektromos készülékek okozta elektroszmog akadályozza a szervezet tökéletes működését. Csak akkor vagyunk egészségesek, ha testünk rezgései harmóniában vannak.

Miért jó egy biorezonancia vizsgálat?

A biorezonancia vizsgálat kiválóan alkalmas a test állapotának felmérésére, és a rezgések helyreállítására, vagyis kezelésre is. Ezek a kezelések a következők:

 • Stressz és fájdalom csökkentés alternatív megközelítése – degeneráció, sérülés, fájdalom, anyagcsere, hormonok, neurológia, relaxáció, alvásjavítás, emésztés, jól lét, oxigén ellátás, izom felépítés, rugalmasság, koordináció, immunstimulálás, krónikus fáradtság, gyulladásgátlás, tanulási nehézség, vércukorszint, paraszimpatikus-, szimpatikus-, és autonóm idegrendszer harmonizálása.
 • Speciális programok – elektro kardio, szakrális energia, irridológia, agy-hullám, allergiás reakció, relaxációs tréning, súly kontroll, szem, hallás, sport, szépség, méregtelenítés, fogászati teszt és kiegyensúlyozás, biorezonanciás dohányzás leszoktatás
 • Energetikai programok – biofeedback, elektro auto meridian, csakra kiegyensúlyozás, gerinc, spirituális kezelés
A sejtekben Quantum szinten végbemenő változásokat néhány perc alatt felderítő biorezonanciás rendszer az elektromágneses rezgések alapján méri fel, jelzi, majd korrigálja mind a testi (fiziológiai), mind az érzelmi és mentális működések egészségestől való eltéréseit. Mivel sejtszinten dolgozik, minden betegség, kórós elváltozás vagy rendellenesség esetén alkalmazható. Ahogyan a sejtjeinek elektromos működése és anyagcsere funkciója helyreáll, a tünetei is elmúlnak. A biorezonancia elvén mérhető:

 • Gombás-, vírusos-, bakteriális fertőzések
 • Allergiák (laktóz, glutén intolerancia)
 • Toxinok
 • Kerülendő és pótolandó táplálékok
 • Vitamin-, ásványi-anyag hiány
 • Rizikó faktorok
 • Aminosavak, zsírsavak, enzimek és hormonok szintje, melyek alapján feltárulhat a tünetek kialakulásának háttere, és magyarázatot kaphatunk miértjükre

A biorezonancia vizsgálat mit mutat ki?

A biorezonancia vizsgálat elméletben bármilyen fizikai vagy lelki betegség diagnózisát képes felállítani, ugyanis a biorezonancia gép az egész emberi test és az azt átható biológiai, kémiai folyamatok feltérképezésére alkalmas. Nézzük, a biorezonancia vizsgálat mit mutat ki, milyen diagnózisok felállítására képes, mit gyógyít.

 • Bakteriális, vírusos és gombás fertőzések, paraziták
 • Allergia
 • Gyulladások, daganatok, szervi rendellenességek
 • Epekő
 • Enzim-, vitamin és ásványianyag-hiány, méreganyagok
 • Lelki betegség, szenvedélybetegségek, stressz
 • Az öregedés lassítása